Visst blir feststämningen snäppet högre när det finns livemusik? Med ett riktigt bra coverband så kommer så gott som alla gäster dansa och sjunga. Risken för att festen går på tomgång och folk sitter och gäspar är minimal med den konsert ett coverband kan ge.

Du kanske någon gång har funderat på att boka ett coverband till en stor fest, men tänkt att det kanske blir för mycket. Du kan lika gärna kan be brorsan spela några låtar. Men istället blir det (som vanligt) olika spellistor som går om och om igen. Ingen kommer överrens om vad som är bra. I värsta fall blir festen snabbt avslagen och energilös. Ett proffsigt coverband hade fixat den rätta stämningen. Du kan via webben boka coverband med helhetskoncept ( ljus,ljud, DJ, tekniker) som sköter allt. Priser och vad som ingår brukar finnas lättillgängligt.

Planera ditt val av musik

Du har bestämt dig för att boka ett coverband till en större fest. Nu gäller det att planera och att noga tänka efter. Vad det är för typ av fest? Vilka och hur många gäster är bjudna? Vad har du för budget? Om du planerar en fest för din farmor som fyller 90 år kanske du inte ska boka ett coverband som spelar Heavy Metal. Eller för klassåterträffen med skolans alla niondeklassare som gick ut 1995, som inte matchar med en trubadur och en akustisk gitarr. Ett coverband som spelar 90-talsmusik som väcker minnen till liv är festfixaren. Jämför olika coverband innan du väljer och tänk på att priset kan spegla kvalitén. Lite högre pris med bättre kvalité kan löna sig.

Välj en dansvänlig lokal

Antalet gäster är en viktig faktor att fundera på. Är det 10–25 gäster så är en solist fullt tillräckligt. Vid 25–55 är en duo lämplig och från 55 gäster och uppåt är ett coverband givet. De flesta gillar att dansa till musik så valet av lokal är något att tänka på. Om ni ska vara ute så finns regnrisken att gardera sig mot.

Coverbanden är enormt populära me även olika tributeband ökar och drar publik. Tributebanden hyllar kända rockband eller artister som oftast inte finns längre. Coverbanden blir allt hetare och deras utbud bredare. Ofta är de riktigt skickliga musiker och brukar klara de mest kluriga önskelåtarna.