Om du gillar musik, resor och hårdrock kommer du att älska det här blogginlägget. Vi har sammanställt en lista över några av de bästa resmålen för musikälskare som också gillar att spendera tid på den öppna vägen.

Från Åbo till Los Angeles – det här är några av de mest musikaliska platserna i världen. Och om du är ute efter lite spänning har vi också tagit med några av de bästa hårdrocksplatserna i världen. Så vad väntar du på? Börja planera din nästa bilresa!

Finland

Finland är ett utmärkt ställe att besöka för metallfans. Detta lilla land är hemvist för några av de största namnen inom metal, inklusive Nightwish och Children of Bodom. Om du är ute efter ett äventyr ska du se till att kolla in något av dessa band live under din nästa resa till Finland. Sommartid brukar också festivaler som Ruisrock och Tuska Festival.

London

London är en fantastisk stad för musikälskare eftersom den har en så rik historia. Det var här som Beatles och Rolling Stones fick sin start. Det finns gott om pubar och andra små krypin där du kan få en känsla för hårdrockens hem i Storbritannien. Om du letar efter lite mer spänning på dina musikresor ska du se till att kolla in några av de hårdare rocklokalerna i London. Electric Ballroom och Underworld är två bra ställen för att se några av de bästa uppåtgående hårdrocksbanden. Du kan också hitta några fantastiska metallshower på Camden Underworld.

Berlin

Berlin är ett av de mest populära resmålen för hårdrocksfantaster. Staden är hemvist för några av de bästa metallklubbarna i Europa, bland annat SO36 och White Trash Fast Food. Om du letar efter en verkligt unik upplevelse, se till att du kollar in en av dessa klubbar under ditt nästa besök i Berlin.

Norge

Norge är känt för sin black metal-scen, som går tillbaka till början av 1990-talet. Denna metalgenre kännetecknas av mörka texter och snabba tempon. Om du vill få din dos av norsk black metal, se till att kolla in några av de mindre spelställena i Oslo eller Bergen.

Los Angeles

Om det finns en stad i USA som verkligen vet hur man rockar är det Los Angeles. Sunset Strip har varit hemvist för några av de största namnen inom hårdrocken sedan 1970-talet. Om du är ute efter en äkta LA-upplevelse ska du se till att besöka någon av dessa ikoniska klubbar under din nästa resa västerut. Dessutom är Los Angeles ofta hemvist för många stora artister, oavsett var de ursprungligen kommer ifrån, eftersom de stora skivbolagen inom musikindustrin har kontor där.

Så vad väntar du på? Börja planera din nästa bilresa! Det här är bara några av de bästa resmålen för musikälskare som också gillar att spendera tid på öppna vägar. Och komihåg, de bästa ställena är ofta de hemliga. De som du upptäcker när du pratar med locals och får följa med i deras världar. Lycka till!